Årsopgørelse 2021 - Få et overblik

I forbindelse med årsopgørelse 2021, er der nogle datoer, som du skal være opmærksom på. Vi har samlet dem i et overblik. I Januar måned modtager skat oplysninger. I februar gennemgåes de modtagne oplysninger og skat laver skatteberegninger.

Medio Marts 2022

Årsopgørelse 2021 er færdig. Denne kan ses i tastselv på skats hjemmeside. Skulle din årsopgørelse ikke være klar endnu på dette tidspunkt, modtager du i stedet en servicemeddelse eller brev. Efter udfyldelse af oplysningsskemaet, kan du få din årsopgørelse.

Det er muligt at rette og indtaste nye tal i årsopgørelsen, uanset om du har fået årsopgørelsen eller en servicemeddelse.

Årsopgørelse 2021 udsendes i papirform til de borgere, der ikke modtager via digital post.

Medio April 2022

Overskydende skat udbetales.

Midt i april bliver din overskydende skat indsat på din Nemkonto. Du skal være opmærksom på, at der i nogle tilfælde kan gå længere tid.

1. Maj 2022

1. maj 2022 er deadline for at foretage ændringer i din årsopgørelse 2021.

1. juli 2022

1. juli 2022 er deadline for udfylde oplysningsskema. Du har en udvidet selvangivelse/oplysningsskema, hvis du f.eks. har en virksomhed eller forældreudleje. Du skal være opmærksom på, at oplysningsskemaet skal udfyldes, selvom du ikke har øvrige oplysninger end dem, der findes i servicebrevet.

1. juli 2022

1. juli er også fristen for at indbetale restskat uden procenttillæg.

Forskudsopgørelse 2022 – autoforskud

I juni 2022 vil skatteforvaltningen udsende et nyt forslag til forskudsopgørelse til de personer, der har store ændringer i eksempelvis løn og renter. Beregningen foretages ved, at gange renteomkostningerne for første kvartal med 4.  Dette kaldes for autoforskud. Det er helt nyt. Formålet er, at forbedre borgernes forskudsopgørelser.

Læs mere her.

Har du læst vores mange andre artikler? Vi har samlet nogle relevante emner. Se mere her.